elektronikus-szamla-magas-teljesitmeny.jpg

E-számla befogadás

Elektronikus számla, e-számla fogadás

Miért jó e-számlát befogadni?

 • Megszűnik a számla adatok kézi rögzítése.
 • Az elektronikus számlakezelés során a hibalehetőségek csökkennek.
 • Automatizálható az iktatás, kontírozás és könyvelés.
 • Az e-számla hitelessége teljeskörűen ellenőrizhető.
 • A számlaadatok feldolgozásával idő, pénz erőforrás takarítható meg.

  

Elektronkus számla befogadása a Kryonet E-számla rendszerével

Az elektronikus számla használatának egyszerűsödése és szabályozása következtében a papír alapú számlák egyre inkább háttérbe szorulnak.  Egyre többen állítanak ki elektronikus számlát, és a beszállító cégek közül is egyre többen ismerik fel, hogy elektronikus számlát érdemes (lenne) befogadni is.

 

A Kryonet elektronikus számla rendszer megoldja az e-számla befogadási problémákat

Az elektronikus számlák fogadásával kapcsolatban három nagyobb problémakört kell kezelni:

 1. Sokféle módon érkeznek e-számlák.  Ahány szolgáltatótól érkezik elektronikus számla, azt annyi féle-fajta módon lehet (kell) fogadni, pl. a legkülönbözőbb e-mail címekre érkeznek, vagy a legváltozatosabb helyekről és módokon kell letölteni őket.
   
 2. Az e-számláknak nincs egységes formátuma. A legtöbb esetben az elektronikus számlák kiállítói a saját szempontjaikat veszik figyelembe a számla formátumának meghatározásakor – ez pedig azt jelenti, hogy ha egy szervezet több helyről is fogad be elektronikus számlát, akkor minden küldőhöz külön-külön igazodnia kell.  Nem elég, hogy minden elektronikus számla formátumhoz külön kezelési, betöltési eljárásokat kell készíteni (ami sok esetben – valljuk be – igen költséges), hanem még a változásokat is követni kell.
   
 3. A jogszabályok bonyolulttá teszik az E-számlák archiválását. A jogszabályok az elektronikus számlák tárolására és archiválására elég speciális szabályokat határoznak meg.  Ezek betartása a legtöbb számlabefogadó számára nehezen kezelhetők.

A Kryonet a fenti problémák megoldására készítette E-számla rendszerének számla befogadó modulját:

Egy ponton (egy csatornán) és egyféle formátumban tudjuk biztosítani
az összes
(a Kryonet üzenetkezelő rendszerén keresztül menő) elektronikus számlát
az Önök számára.

e-számla befogadás — előnyök a Kryonet rendszerével

 1. Mindig pontosan tudja, honnan jönnek (hol vannak) elektronikus számlái.  Tudja mikor érkeztek, mikor vette át őket.  Ráadásul a küldő fél is pontosan ugyanezen információk birtokában van, ezért jelentősen lecsökken a számlaforgalom egyeztetésére, a számlák után történő kutatásra fordítandó idő.
   
 2. Csak egyféle betöltőt kell készíttessen, és minden elektronikus számláját ennek megfelelően kapja meg.  (Ráadásul bizonyos vállalatirányítási rendszerek már tartalmazzák is ezt a betöltőt.)  Ezen csak akkor kell módosítson, ha jogszabály megköveteli; minden egyéb küldő oldali változást a Kryonet E-számla rendszer "elfed" az Önök rendszere elől.
   
 3. A Kryonet E-számla rendszere tartalmaz számla archiválási, tárolási szolgáltatást is.

 

Ez így tényleg könnyű.  Ön élvezheti az előnyöket, mi eltakarítjuk az útból a nehézségeket.

 

E-számla fogadása a gyakorlatban:

Ön e-mail-ben automatikus értesítést kap arról, hogy  elektronikus számlája érkezett. Az e-számlát le tudja tölteni a saját számítógépére.

 • Amennyiben cége rendelkezik vállalatirányítási rendszerrel, a KryoNet E-számla rendszer a beérkező számlák adatait átadja a könyvelés részére. Az adatok beolvasását és ellenőrzését követően lehetőség van akár automatikus könyvelés végrehajtására is.
 • Amennyiben vállalatirányítási rendszer kapcsolat nélkül akarja fogadni elektronkius számláit a KryoNet E-számla rendszerrel PDF formában is hozzáférhet számláihoz.

 

 
Lap teteje