elektronikus-szamla-magas-teljesitmeny.jpg

E-számla kibocsátás

Elektronikus számla, e-számla küldés

Miért jó e-számlát küldeni?

  • Az elektronikus számlákat nem kell nyomtatni, borítékolni, postázni.
  • Az e-számla azonnal a vevő rendelkezésére áll.
  • Az elektronikus számlázási folyamat során kevesebb a hibalehetőség.
  • Javul a likviditás, a fizetési időszakok rövidíthetőek.
  • Az e-számla útja és átvétele nyomon követhető.

 

Elektronkus számla kiállítása és küldése a Kryonet E-számla rendszerével

Ön  a megszokott rendszerét használhatja a jövőben is, ami lehet akár számlázó szoftver, akár vállalatirányítási rendszer.  Egyetlen változtatást kell végrehajtania: a rendszernek (számlázó szoftvernek) azokban az esetekben, amikor elektronikus számlát szeretne kiállítani, számla kiállításakor a papírra nyomtatás helyett a Kryonet rendszerének kell átadnia a számla adatokat. (Ez néhány rendszer esetén már meglévő, beépített funkciókon keresztül meg tud valósulni, a többi esetben a fejlesztőtől kell kisebb kiegészítést kérni.)

Innentől mindent a Kryonet E-számla rendszere intéz, ráadásul egyetlen gombnyomásra.

A rendszer előállítja a – jogszabályi előírásoknak formai és tartalmi tekintetben is megfelelő, a biztonságot szavatoló (ugyancsak jogszabályi előírások szerinti) elektronkus aláírással és időpecséttel ellátott –  elektronikus számlát.

Elektronikus számla feldolgozása

Mivel az elektronikus számla gépi feldolgozásra készül, ezért nehezen olvasható.  Ugye Ön sem szívesen küldene ki olyan számlát, amit nem tud megnézni?  Ezért az e-számla rendszer kiegészíti a számlát egy jól olvasható (PDF formátumú) számlaképpel.  E mellett egyéb dokumentumok (pl. teljesítésigazolás, szállítólevél) hozzácsatolására is lehetőség van.

Az E-számla rendszer ezután gondoskodik róla, hogy az elektronikus számla követhető módon, és a fogadó fél számára használható formában biztonságos csatornákon eljusson a címzetthez.

Ha Ön is szeretné élvezni az elektronikus számla küldés előnyeit, de tart tőle, hogy a befogadó oldalon ellenállásba ütközik, feltétlenül keressen meg bennünket. Segítünk, hogy a befogadók is átlássák, hogy számukra is előnyös az elektronikus számlázás, és megmutatjuk nekik (is), hogy a papír számláról történő  átállás nem is olyan nehéz, mint hiszik.

 
Lap teteje